επιστροφή
5 ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους πρώτους μήνες του 2024

Ο νέος χρόνος ξεκίνησε και καθώς έχουμε ήδη διανύσει τον πρώτο μήνα του, η λαχτάρα για απόδραση ολοένα και μεγαλώνει. Κάθε ταξίδι αποτελεί και μία ιδανική ευκαιρία χαλάρωσης, εξερεύνησης και αναζωογόνησης, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και τόπους που βρίθουν ιστορία, νέες γαστρονομικές προκλήσεις και περιπέτειες.
Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε μία διαδικασία αναζήτησης του επόμενού σας προορισμού για τους πρώτους μήνες του 2024, η ομάδα της ONExchange συγκέντρωσε 5 ταξιδιωτικές επιλογές που θα σας μείνουν αξέχαστες για τον φετινό χειμώνα:

1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αν σας ακούγεται καλή ιδέα να περάσετε ένα διάστημα σε ένα καλοκαιρινό και ιδιαίτερα θερμό προορισμό με το μαγιό σας, ενώ πίσω στην Ελλάδα είμαστε με μπουφάν, τότε το Ντουμπάι είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Ως μία επιλογή για τα άτομα που αγαπούν την πολυτέλεια, το Ντουμπάι σας επιτρέπει να ζήσετε ονειρικές στιγμές σε χλιδάτα ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και να θαυμάσετε την ποικιλομορφία της ως προς την αρχιτεκτονική, με τους ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα και τη θέα από το μυθικό Burj Khalifa που μαγεύει. Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το μεγαλοπρεπές Dubai Mall για τα καθιερωμένα σας ψώνια και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες στην λίμνη 30 στρεμμάτων που φιλοξενεί το Dubai Fountain Show.

2. Ρώμη, Ιταλία

Η χιλιοτραγουδισμένη Ρώμη, η πραγματική πόλη του έρωτα, η πόλη γενέτειρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο χειμώνας στη Ρώμη είναι λίγο πιο βαρύς σε σχέση με αυτόν στη χώρα μας, οπότε η πρώτη σοφή κίνηση που έχετε να κάνετε εδώ είναι να βάλετε στη βαλίτσα σας ομπρέλα και αντιανεμικό, καθώς το να πετύχετε ημέρες με βροχή είναι κάτι παραπάνω από πιθανό. Εξοπλισμένοι για παν ενδεχόμενο, είστε πλέον έτοιμοι να εξερευνήσετε την πλέον δημοφιλή Fontana di Trevi, να βγάλετε φωτογραφίες μπροστά από το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά. Φυσικά, δε νοείται να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας χωρίς να έχετε δοκιμάσει την αυθεντική καρμπονάρα (με αυγό) και να έχετε καταναλώσει αμέτρητους ζεστούς εσπρέσσο, σαν γνήσιοι Ιταλοί.

3. Τόκιο, Ιαπωνία

Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει πολλούς θαυμαστές και όχι αδίκως. Αν, μάλιστα, σας συγκινεί η μείξη παρελθόντος και παρόντος που προσφέρει η πρωτεύουσά της, το Τόκιο, τότε κλείστε αμέσως τα εισιτήριά σας. Αποφεύγοντας τα φρενήρη πλήθη που καταφθάνουν στην ιαπωνική μητρόπολη κατά τη high season, θα είστε σε θέση να απολαύσετε καλύτερα τα αξιοθέατα και τις διαδραστικές εμπειρίες που προσφέρει αυτή η πολύχρωμη και φωτεινή πόλη. Ετοιμάστε τη φωτογραφική σας μηχανή για τα εκθαμβωτικά φώτα της Shinjuku και της ηλεκτρικής πόλης της Akihabara, ενώ σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε τις πιο ήρεμες και παραδοσιακές γειτονιές της Asakusa και της Ueno, με τα πανέμορφα πάρκα, τους ζωολογικούς κήπους και τα ενδιαφέροντα μουσεία τους. Τέλος, μην παραλείψετε να γευτείτε τα αυθεντικά ιαπωνικά ράμεν που κάνουν τους κατοίκους (και όχι μόνο) να παραμιλούν!

4. Πράγα, τσεχία

Η μαγευτική πρωτεύουσα της Τσεχίας, σίγουρα δεν αποτελεί τον πρώτο προορισμό που έρχεται κατά νου όταν κάνουμε λόγο για χειμερινό προορισμό. Αν, όμως, είστε ταξιδευτής που αντέχει τις ψυχρές θερμοκρασίες, τότε επισκεφθείτε την Πράγα άφοβα. Με υποδομές που υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα της πόλης σε κάθε καιρικό φαινόμενο, θα μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στο -κατά πάσα πιθανότητα- χιονισμένο τοπίο, χωρίς προβλήματα. Η τσεχική πρωτεύουσα προσφέρει μοναδική αρχιτεκτονική με μεγαλεπίβολα κτήρια και μυστηριώδεις γειτονιές, γι’ αυτό και σημαντικό είναι να επισκεφθείτε την παλιά πόλη με το επιβλητικό κάστρο της και να περπατήσετε την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Karolei. Και, καθώς επισκέπτεστε τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας ανά κάτοικο, σας συμβουλεύουμε να μη φύγετε από την Πράγα, χωρίς να συμπεριφερθείτε έστω και λίγο σαν ντόπιοι. Δοκιμάστε ζεστές λιχουδιές και όσες περισσότερες ετικέτες μπύρας μπορείτε. Για ερευνητικούς σκοπούς, φυσικά.

5. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Για το τέλος, σας κρατήσαμε μία θερμή επιλογή για τη χειμερινή σας απόδραση. Η Νότια Αφρική, με τις καλοκαιρινές της θερμοκρασίες, αποτελεί έναν προορισμό-έκπληξη για τους πρώτους μήνες του 2024, καθώς συνδυάζει την παρθένα φύση, την ένωση διαφορετικών πολιτιστικών ομάδων και κουλτουρών και αμέτρητων επιλογών για εξερεύνηση. Εκμεταλλευτείτε τις υψηλές θερμοκρασίες που θα συναντήσετε για αμέτρητες βόλτες στο Εθνικό Πάρκο Table Mountain φτάνοντας εκεί με το τελεφερίκ που ξεκινά από την πόλη, εξερευνήστε το πολύβουο κέντρο της Κέιπ Τάουν και μην παραλείψετε να καθίσετε σε ένα εστιατόριο με τοπικές λιχουδιές -εμείς ξεχωρίσαμε το παραδοσιακό bobotie. Τελευταία μας συμβουλή, όμως, είναι πάνω απ’ όλα να απολαύσετε τη φύση και να επιλέξετε μία εκ των αμέτρητων πεζοπορικών διαδρομών που προσφέρονται (ειδική μνεία για το Cape of Good Hope) ή αν είστε της χαλάρωσης, μία εκ των 72 παρθένων παραλιών που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης.

Κάθε προορισμός είναι μοναδικός, όσο οι ανάγκες σας. Γι’ αυτό, κάντε την απαραίτητη έρευνα και οργανώστε ένα ταξίδι που θα σας συναρπάσει, θα ανοίξει το πνεύμα σας και θα σας κάνει να δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια. Όποιο μέρος και αν επιλέξετε τελικά, σάς περιμένουμε στα σχόλια της σελίδας μας στο Instagram για τις εμπειρίες σας από το ταξίδι!

Μοιραστείτε το: